Loading...
Close

+ 385 (0)31 325 255 inoxmolding@inoxmolding.hr

Inox ograde

Kod uređenja doma pažnju treba posvetiti svim aspektima koji čine naš dom posebnim. Svi se želimo osjećati ugodno i imati komformnost u  svom domu, jer ipak tamo provodimo najviše vremena. Kod uređenja svatko od nas ima neki svoj stil i zamisao kako bi u konačnici sve trebalo izgledati. Ono što sami želimo nije uvijek najbolje riješenje, neke zamisli je teško izvesti. Pri uređenju i odabiru proizvoda najbitnije je poslušati mišljenje stručnjaka. Stručne osobe se prilagođavaju našim željama uz prijedlog najbolje varijante.

Ograda čini glavninu dojma eksterijera, a veliku važnost ima i u ukupnom dojmu interijera. Važno je postići sklad s okolinom. Dobar izbor ograde u dvorištu može podići cjelokupan izgled svakog eksterijera, dok neusklađena i nepravilno postavljena ograda lako može pokvariti sliku Vašeg doma.

Jedna od glavnih djelatnosti tvrtke je proizvodnja gotovih ograda. Naše ograde krasi moderan izgled i kvaliteta. Ograde su pogodne za razne vrste terena i mogu se postaviti u bilo koji položaj. Nudimo kvalitetne i moderne proizvode po željama klijenata uz naše savjete i prijedloge vezane uz trend. Kako biste bili sigurni u svoj izbor, uvijek Vam nastojimo ponuditi savjet kako biste dobili najbolji proizvod koji će krasiti Vaš dom.

Ograde za interijere

Vrlo je zanimljiv efekt koji se postiže kombinacijom raznih materijala pri izradi ograda. Primjerice za interijere često kombiniramo čelik ili inox sa staklom. Završni rezultat je vrlo moderan i elegantan izgled, a prilično se lako održava. Proizvodimo ograde od raznih vrsta čelika s mogućnosti kombinacije s drugim materijalima. Najtraženije su inox ograde za koje se mnogi odlučuju zbog njihove jednostavnosti i ljepote. Izrađujemo: dvorišne ograde, balkonske ograde, ograde za stepenice i mnoge druge koje našim klijentima daju slobodu biranja i puno mogućnosti i kombinacija u kojima svatko može pronaći pravi proizvod za sebe.

Inox

Nehrđajući čelik, također poznat kao inox, je čelik legure s najmanje 10,5% udjela kroma. Inox neće korodirati kao obični čelik, no usprkos imenu, nije u potpunosti otporan na mrlje. One se mogu pojaviti u sredinama loše cirkulacije zraka, na područjima visoke slanoće, te u sredinama slabe cirkulacije. Postoje različite razine obloga nehrđajućeg čelika koji odgovaraju okolišu, te mogu izdržati u njemu.

Nehrđajući čelik se razlikuje od ugljičnog čelika u količini kroma koju posjeduje. Nezaštićeni ugljični čelik lako hrđa kada je izložen zraku i vlazi. Ovaj željezni oksid film (hrđa) je aktivan i ubrzava koroziju formiranjem više željeznog oksida, a zbog većeg volumena željeznog oksida može se ljuštiti i otpasti. Nehrđajući čelik sadrži dovoljno kroma u obliku pasivnog filma kromov oksid, koji sprječava daljnju koroziju površine blokirajući difuzije kisika na površinu čelika i blokira širenje korozije u unutarnju strukturu metala, a zbog slične veličine iona čelika i oksida snažno se veže i ostaje čvrsto vezan za površinu. Pasivizacija se pojavljuje samo ako je udio kroma dovoljno visok i uz prisutnost kisika.

Proizvodi od inoxa se izrađuju polirani, brušeni, satinirani, pjeskareni i mat. Kako bi se zaštitili od agresivne okoline proizvode se matirani tj., satinirani te pjeskareni inox proizvodi pri čemu se dobiva mat površina koja je otpornija na neke nepogode kao što su voda, sol i sl. (pogodno za područja s većom količinom vlage u zraku te bazeni, more i sl.).

Prednosti inoxa

  • kvaliteta i pouzdanost
  • nehrđajući čelik
  • lakoća održavanja
  • moderan dizajn
  • dobar omjer cijene i kvalitete

Način održavanja

Inox je otporan na koroziju i nisu potrebne posebne mjere zaštite kako bi se pravilno održavale ograde i drugi proizvodi od inoxa. No ako želite održati sjajan i besprijekoran izgled inox ograde ili nekog drugog proizvoda, potrebno je provoditi neke od metoda održavanja.

Inox je dovoljno očistiti mekanom krpom, spužvom i toplom vodom i deterdžentom za posuđe. Kada se ograda nalazi na vanjskim površinama već je i kiša dovoljna kako bi se ograda sama očistila od površinskih prašina i nećistoća. Također jako dobar učinak čišćenja inox površina daju i sredstva za čišćenje stakla.

Inox se ne smije strugati metalnim predmetima. Također ne smije se čistiti sredstvima koja sadrže: solnu kiselinu, izbjeljivače, sredstva za čišćenje srebra i dr.

Ograde od inoxa

Inox ograde karakterizira moderan i elegantan dizajn. Zbog svog sjajnog izgleda i mogućnosti kombinacija, inox ograde su idealno riješenje za uređenje interijera i eksterijera.

Inox ograde mogu se proizvesti u raznim oblicima i po željama klijenata. Upravo ta široka lepeza mogućnosti daje im jedinstvenost.

Održavanje inox ograda prilično je jednostavno. Nakon montaže ograde odmah vršimo i čišćenje inox ograda od svih nečistoća koje su mogle nastati pri montaži. Zbog svog kemijskog sastava imaju veliku otpornost na koroziju. Pri oštećenju metalne površine, na tom mjestu nakupiti će se više kisika te formirati i oporaviti površina koja je oštećena. Na taj se način također štiti i od daljnje korozije.

Budući da se inox pokazao kao jako kvalitetan i otporan, često postavljamo inox ograde u eksterijere jer im vremenske neprilike teško mogu naštetiti. U interijere češće postavljamo inox ograde u kombinaciji sa staklom, žicom ili sl. Materijali kao što su staklo, žica ili drvo imaju ipak drukčiji način održavanja i nisu otporni na neke vanjske uvjete. Osim održavanja, ova kombinacija ograde ipak izgleda elegantnije i primjerenija je za interijere.

Ovisno o materijalu koji se koristi pri izradi, tj. o kombinacijama materijala, cijena inox ograde se mijenja. Zbog svoje dugotrajnosti i postojanog izgleda, inox ograde su idealan izbor za uređenje doma. Svojim klijentima uvijek nastojimo ponuditi najpovoljnije uvjete.

Ukoliko Vas zanima slobodno zatražite ponudu.

[Best_Wordpress_Gallery id=”23″ gal_title=”Inox ograde”]