Loading...
Close

+ 385 (0)31 325 255 inoxmolding@inoxmolding.hr

July 23, 2015

Balkonske ograde

Uređenju doma pridajemo mnogo važnosti. Makar i podsvjesno često se natječemo sa susjedima tko ima ljepšu ogradu, čije cvijeće raste šarenije, čija trava je zelenija, no kada se o vlastitom domu osjećamo se ponosno i ugodnije kada ga uredimo po svom ukusu, baš onako kako smo na početku zamislili.
Za što sve služe
Vanjskom i unutarnjem izgledu doma dosta važnosti daju i ograde. Postoje razni razlozi zašto postaviti ogradu: zaštita privatnosti, ograničavanje vlastitog prostora te kao riješenje za razne vanjske i unutarnje prostore. Izrađuju se od raznih materijala kako bi zadovoljile svačije potrebe. Danas možemo naći različite oblike i dizajn. Postoje ograde za ulazna vrata, dvorišne, vrtne, stubišne te balkonske ograde.
Balkonske ograde se izrađuju od materijala kao što su inox, aluminij, kovano željezo, staklo i dr. Balkonske ograde izrađene od navedenih materijala su kvalitetne, čvrste, kako bi bile dugovječne što im daje prednost pred drvenim i sličnim ogradama.

Balkonske ograde prema namjeni

Balkonske ograde najprije postavljamo iz sigurnosnih razloga. Postavljaju se na stambene zgrade koje mogu biti vrlo visoke te je vrlo važno imati sigurnu ogradu na koju se možete osloniti. Balkonske ograde postavljaju se također na kuće, koje krase svojim izgledom. No kako bismo se pomaknuli malo dalje od osnovnih razloga, važno nam je da za svoju investiciju dobijemo maksimalno. Možemo reći da postoje razni oblici i modeli ograda koje se postavljaju i izbor nam je širok.

Balkonske ograde prema materijalu izrade

Moderna tehnologija se toliko brzo mijenja, da ono što je bilo u trendu jučer danas više nije. Kada biramo balkonske ograde moramo se prilagoditi ostatku izgleda objekta. Moguće je prilagoditi se izgledu objekta i pri tome koristiti razne vrste materijala izrade. Najtraženiji matreijali su inox, aluminij i staklo. Navedeni materijali su najpopularniji iz razloga što su lijepog i efektnog izgleda, lako se održavaju te zbog svoje kvalitete. Razlike između njih pretežno se očituju u načinu održavanja.
Inox je čvrst i otporan materijal koji se vrlo lako održava. Inox balkonske ograde su lijepe za vidjeti te su dugog vijeka trajanja. Kod aluminija, malo je nedostataka, održavanje je vrlo jednostavno, potrebno je prebrisati ga mokrom krpom ako dođe do prašine (kao i kod inoxa). Aluminij je čvrst i izdržljiv materijal koji može podnijeti svakakve vremenske prilike. Staklo je vrlo zanimljivo jer se većinom kombinira s inoxom, aluminijem ili željezom. Staklo je prilično jednostavno za održavanje, razlika je u tome što se češće uprlja, stoga staklene ograde češće postavljamo u interijere. Staklo je također čvrsto i otporno, no ta čvrstoća nije jednako jaka kao kod inoxa i aluminija.
Lijepa i dobro usklađena balkonska ograda može uvelike podići cjelokupni izgled kuće ili drugog objekta na kojem se nalazi. Veliku ulogu u odabiru balkonske ograde ima dizajn. Svatko ima drugačije potrebe i želje. Netko voli moderan, netko klasičan stil, stoga pri odabiru idealne balkonske ograde uvijek je dobro svoje želje prilagoditi ponudi te se pri tome savjetovati sa stručnjakom.

 

balkonske ograde ograda za balkon